Op de koffie bij : Geert

Als er een ledenvergadering is en je een uitvraag doet dan weet je dat Geert Keultjes zich altijd opgeeft, in positieve zin gezien.Geert is een coryfee van het eerste uur binnen onze vereniging en heeft zijn sporen ruimschoots verdiend. Een echte verenigingsman.

Geert heeft zich min of meer opgegeven. Wij vonden het natuurlijk ook wel leuk om een kijkje te nemen bij Geert. Hij heeft namelijk de Pelgromvolièrevin beheer. De Pelgromvolière is voor de bewoners van de seniorenwoningencomplex de Pelgromhof in Zevenaar. Geert is ook daar een zeer bekend persoon en geeft in ieder geval jaarlijks een lezing voor (met alle respect) de oudjes uit Zevenaar en omstreken.

Buiten deze Volière heeft Geert een berging tot aan de nok ingericht als vogelhok.

Nol, Henk Berendsen, Hammie en Fedor hadden na de vakantieperiode en de tijdelijke ongemakken van Geert aangaande zijn woning,afgesproken om op de koffie te komen. Arjan moest zich helaas met zeer gegronde reden afmelden. Ook Nick en Geert Pleiter konden zich helaas niet vrijmaken ivm andere “belemmeringen”(Geert ging lekker op vakantie naar Turkije).

Wij werden ontvangen door Geert en zijn vrouw Riky die had gezorgd voor een heeeeeerlijke APPELFLAP (alleen dat al is een reden voor opgave) en een kop koffie. Na de vogelpraatjes, u kent ze wel, bloedluis, grit,kiemzaad enz, en de anekdoten over vroeger gingen we een kijkje nemen bij de vogelonderkomen.

In de Pelgromvolière zaten mooie vogels. Geert had goed gekweekt met de gouldamadines. Er zaten een paar hele mooie exemplaren bij. Vreemd dat sommige jongen niet op kleur konden komen. Dit schijnt vaker voor te komen bij deze soort. In de buitenvolière zaten: kanaries, sijsje, een putter en bastaarden. Helaas gooide de putterman de eitjes uit de nest. Hopelijk gaat dit volgend seizoen beter.

In de berging had Geert heel veel mooie barmsijsjes zitten. In de kleuren wildkleur,donkerfactor, agaat plus split vogels hiervan. Redelijke moelijk aan te komen zo begreep ik. Ook zat er een vogeltje die een ieder opviel door zijn schoonheid. Een kampioen in de dop. Mocht je die weg doen Geert….;-). Een mooie donkerfactorige barmsijsje mooi op conditie en goed van formaat en schitterend van kleur. Ik zeg 93 punten!

Geert en Riky bedankt voor jullie gastvrijheid en hopelijk komen er een boel vogels van Geert op onze gezellige Regioshow in December. Succes!

P.S. Onze Nol heb ik nooit anders zien vertrekken zonder een nieuw vogeltje. En ja hoor, ook nu vertrok hij met een koppel Chinese kwarteltjes. Die man moet toch een ruime volière hebben.

Verslag: Fedor van Battum                                                                                                                                   Foto`s : Geert Keultjes

Geplaatst in Op de koffie bij.