Op de koffie bij : Henk

Op zaterdagmorgen 25 april gingen Arjan Vreman en Geert Keultjes zoals afgesproken richting Durkum (Doetinchem voor de niet achterhoekers onder ons) voor de tweede “Op de koffie bij”. Deze keer gingen de heren naar Henk en Jolanda Christant.

Zoals verwacht werden ze hartelijk ontvangen door Henk en Jolanda met een heerlijke potje koffie c.q.thee en een lekkere tompouce.Nartuurlijk werd er eerst oude koeien uit de sloot gehaald over het vroegere Zevenaar.

Nadat ze de koffie op hadden gingen ze toch snel over op onze grote hobby de vogels.Er kwam van alles voorbij veredeling, ringen met een zakdoek, fietsventiel om de ringen en kiemen van raapzaad.Het kiemen van raapzaad werd goed besproken, want Henk lukte het maar niet om het raapzaad goed te laten kiemen. Naar uitleg van Geert hadden Henk en Jolanda het door hoe het moest

Na meedere jaren geen vogels te hebben gehad kriebelde het Henk in 2011 weer om vogels te gaan houden. Het begon eerst met een klein hokje met daarin kanaries. Snel daarna werdt er een volière gebouwd  van zo`n 6 meter verdeelt in 3 afdelingen, in afdeling 1). zitten roodmussen, putters en rode kanaries, afdeling 2). zitten barmsijzen en zwartkopsijzen, en in afdeling 3). zitten de goudvinken de trots van Jolanda.

Maar als je net denk dat dit alles was werden de heren nog mee genomen naar zijn schuur, daar stonden nog een aantal broedkooien met kanaries, waaronder rood intensief, schimmel en agaat en alle op eitjes.Geert keek natuurlijk even wat voor voer ze de vogels gaven.

Tijdens het laatste bakkie koffie vertelde Henk dat hij het een leuke en leerzame ochtend vond, maar dat is wederzijds natuurlijk.

Henk en Jolanda bedankt voor de koffie en de vogelrijkemorgen

Verslag: Arjan Vreman

foto`s: Geert Keultjes

Geplaatst in Op de koffie bij.